BELI BUKU

JOM FOLLOW BLOG SAYA..TERIMA KASIH.

Wednesday, January 6, 2016

Post #54 Kebun Mini

Bismillahirrahmanirahim.

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2016.

Ok, sebagai pembuka tirai tahun 2016, akak nak story sedikit tentang Kebun Mini 
yang diusahakan oleh mr.hubby semenjak 2 bulan lepas.

Takde lah besar mana pun tapak kebun dia ni.
Tapi sekarang setiap pagi dan petang dia akan 'melawat' kebun mini dia tu.
Hehehe...


Sayur-sayuran yang di tanam kat kebun mini:
- Tomato Ceri
- Kacang Panjang
- Pokok kari
- Cangkuk manis
- Terung
- Terung Asam
- Cili
- Kacang Buncis
- Keladi (yang tu tumbuh sendiri)
- Bunga 5 kelopak pun tumbuh sendiri..akak tak tahu nama bunga tu. Hihihi.

Pokok kacang panjang yang baru nak memanjat.
Background: Tomato ceri yang tengah masak.

Walaupun mini dan masih baru lagi dalam hobi berkebun ni, akak turut berbangga dengan semangat dan kerja keras mr.hubby, sebab akak lah pencetus semangat dia (cewahh), dengan memasukkan dia dalam FB group seperti grup Kebun Mini dan grup Small House in Large Garden.

May The Force Be With You.

Terima Kasih Sudi Singgah. ~ Eeta.Sams ~
Post a Comment